www.petrikiv-rn.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА Середа, 24 квітня 2024 року
Що нового на сайті ?

Архів публікацій

17.04.2019
Версія для друку Написати листа
РОЗПИТТЯ СПИРТНИХ НАПОЇВ В ГРОМАДСЬКИХ МІСЦЯХ.

Під час заходу проведеного для осіб, які перебувають на обліку в Петриківському районному секторі філії державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області, фахівець бюро розкрила питання відповідальності за табакокуріння та розпиття спиртних напоїв у заборонених законом місцях або появі у громадських місцях у п’яному вигляді. Під час заходу присутніх зацікавило питання визначення поняття «громадського місця» відповідно до законодавства України.

Фахівець надала відповідь, згідно з законодавством, що регулює вживання алкогольних напоїв, заборонено споживання пива (крім безалкогольного), алкогольних та слабоалкогольних напоїв, вин столових:

· у закладах охорони здоров'я, (крім вина в санаторіях в лікувальних цілях);

· у навчальних та освітньо-виховних закладах;

· у громадському транспорті (включаючи транспорт міжнародного сполучення), на зупинках транспорту, у підземних переходах;

· у закладах культури(музеях, театрах, виставках);

· у закритих спортивних установах (крім пива у пластиковій тарі);

· у ліфтах, таксофонах, під’їздах;

· на вулицях, у скверах, парках, спортивних та дитячих майданчиках;

· у приміщеннях органів державної влади та органів місцевого самоврядування, інших державних установ.

· та інших громадських місцях.

Саме поняття «громадського місця» дає Закон України «Про заходи для попередження та зменшення вживання тютюнових виробів та їх шкідливого впливу на здоров’я населення». Відповідно до ст. 1 якого «громадське місце - частина (частини) будь-якої будівлі, споруди, яка доступна або відкрита для населення вільно, чи за запрошенням, або за плату, постійно, періодично або час від часу, в тому числі під'їзди, а також підземні переходи, стадіони.»

Роблячи підсумки слід зазначити що поза домом, офіційно дозволено пити спиртні напої тільки в місцях, де їх продають на розлив.

Якщо Вам потрібна правова допомога звертайтесь за адресою: смт. Петриківка в. Петра Калнишевського,69 каб. 206, 208.

Графік роботи з 8.00 до17.00

з перервою на обід з 12.00 до12.45,

п’ятниця з 8.00 до 15.45.

Контактний телефон бюро 0563424652

Всеукраїнська гаряча телефонна лінія, зателефонувавши на яку можна дізнатися адреси центрів та бюро у усіх регіонах України 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно з мобільних та стаціонарних телефонів в межах України ).


Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор