www.petrikiv-rn.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА Четверг, 28 березня 2024 року
Що нового на сайті ?

Архів публікацій

21.02.2019 - 3
Версія для друку Написати листа
Повільними, але впевненими кроками наближаються вибори Президента України. Готуватися до 31 березня потрібно не лише кандидатам у Президенти, але й пересічним громадянам. Особливо це стосується переселенців, які залишили свої домівки в зв’язку з загостреннями на сході України та окупацією Криму.

В гуртожитку в якому мешкають внутрішньо переміщені особи спеціалістом Петриківського БПД Тетяною Кайстрею проведено інформування присвячене даному питанню.

Всі громадяни які досягли 18 років на день виборів мають право віддати свій голос за будь – якого кандидата. Особи які за рішенням суду визнані недієздатними позбавлені цього права.

Процедура голосування для ВПО не за місцем реєстрації ускладнюється лише тим, що до 25 березня потрібно подати заяву з проханням тимчасово змінити місце голосування до найближчого Державного Реєстру виборців. Жодного іншого документу окрім паспорта брати з собою не потрібно.

"Виборці, виборча адреса яких знаходиться на тимчасово окупованих територіях районів, міст, селищ і сіл, їх частин у Донецькій і Луганській областях, межі та перелік яких визначаються президентом України в порядку, передбаченому законом України "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій і Луганській областях", можуть не докладати до заяви документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування", - йдеться у постанові ЦВК від 5 вересня 2018 року.

Після подачі заяви особа отримує посвідчення яке підтверджує зміну місця голосування та діятиме лише 31 березня одноразово.

У разі проведення другого туру виборів Президента, потрібно подати вищезазначену заяву знову та отримати нове посвідчення.

Відділ Петриківське бюро правової допомоги Кам’янського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги працює за адресою смт. Петриківка в. Петра Калнишевського,69 каб. 206,208.

Графік роботи з 8.00 до17.00

з перервою на обід з 12.00 до12.45,

п’ятниця з 8.00 до 16.45.

Контактний телефон бюро 0563424652

Всеукраїнська гаряча телефонна лінія, зателефонувавши на яку можна дізнатися адреси центрів та бюро у усіх регіонах України 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно з мобільних та стаціонарних телефонів в межах України ).


Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор