www.petrikiv-rn.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА Четверг, 25 квітня 2024 року
Що нового на сайті ?

Архів публікацій

03.04.2019
Версія для друку Написати листа
1 квітня 2019 року в Україні стартував черговий весняний призов на строкову військову службу у 2019 році. На виконання Указу Президента України від 30 січня 2019 року № 22/2019 “Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2019 році”, на базі Петриківської райдержадміністрації проведено робочу зустріч за участі заступника голови районної призовної комісії Мироненко С. Г. військового комісару Петриківського району Колоса П.М голів та відповідальних осіб за ведення військового обліку сільських, селищних радах та ОТГ.

Дана нарада носила інструкторсько – методичний характер та була спрямована на вирішення проблемних питань, що виникають в робочих взаємовідносинах між Петриківським районним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки, начальниками військово-облікових столів органів місцевого самоврядування та призовниками, порядок взаємодії з роботодавцями, де працюють особи призовного віку, гарантії збереження робочого місця під час строкової військової служби.


Саме питання гарантії збереження робочого місця під час строкової військової служби розкрила головний спеціаліст Петриківського БПД Кайстря Т.В.

Частина 2 статті 39 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», зазначає що, за громадянами України, які призвані на строкову військову службу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, або прийняті на військову службу за контрактом у разі виникнення кризової ситуації, що загрожує національній безпеці, оголошення рішення про проведення мобілізації та (або) введення воєнного стану на строк до закінчення особливого періоду або до оголошення рішення про демобілізацію, зберігається місце роботи (посада), середній заробіток на підприємстві, в установі, організації незалежно від підпорядкування та форми власності.

Згідно вищезазначеного закону та відповідно до ч. 3 ст. 119 Кодексу законів про працю України: «За працівниками, яких було призвано під час мобілізації на особливий період, і які підлягають звільненню з військової служби у зв’язку з оголошенням демобілізації, але продовжують військову службу у зв’язку з прийняттям на військову службу за контрактом, але не більше ніж на термін дії укладеного контракту, зберігається місце роботи, посада і середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, фермерському господарстві, незалежно від підпорядкування і форми власності, й у фізичних осіб-підприємців, у яких вони працювали на час призову. Таким працівникам здійснюється виплата грошового забезпечення за рахунок коштів Державного бюджету України згідно з Законом України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців і членів їх сімей».

Крім того, хочеться зазначити, що місце роботи, посада і середній заробіток зберігаються за працівниками, які перебувають на лікуванні у медичних закладах з військовими пораненнями чи іншими ушкодженнями здоров’я пов’язаними з проходженням військової служби, а також потрапили у полон або визнані безвісно відсутніми. Відповідні гарантії зберігаються до наступного дня після того, як їх взяли на військовий облік у районних (міських) військових комісаріатах після звільнення з військової служби, у разі закінчення ними лікування в медичних закладах, повернення з полону, появи їх після визнання безвісно відсутніми або до дня оголошення судом їх померлими.





Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор